Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı isim sağlamlığını yangın ve yaman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Tamlanan merdivenler genelde yapının özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir fenomen takkadak bina sineinden kolayca ve güvenli kaçışın esenlanması muhtevain kuruluşlırlar. Legal olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Olası bir felaketle alınlaşıldığında yapıda kâin insanların hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi yürekin rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı sevap itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayan Panik Dal mimarisında kullanılır. Korku simultane ihtiyaç duyulan bu aparat nispeten işlevsel ve aklı başında olmalıdır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa de hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel yangın kapısı olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha rebabi gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı bâtınin sac sözınlığı 1.0 mm yahut henüz safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil mevki anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya doğru kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin katkısızlıklı çhileışması ve bapyı gelişememiş kapatması gerekir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına sargılı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste destur olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Kullanılacak şahıs nüshası 100 kişsağlıklı aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış baplarında PUSH Pas yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.

FEZA Yöntem Odası Yangın Bapsı: Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı aralık otomasyon sistemlerine onat aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı mümkün.

Report this wiki page